חניה סולארית

קירוי החניה שומר על הרכב ועל בעליו מהחום בקיץ ומהגשם בחורף. אבל הוא יכול גם להיות מקור להכנסה מאנרגיה סולארית.

הגגות שמכוסים בלוחות סולאריים כבר הופכים למראה שגרתי. ובכן, אם בעבר היה מקובל להניח את מערכות הפאנלים רק בגגות של בתים פרטיים ובהמשך גם בגגות של מבנים חקלאיים ובניינים מסחריים, הרי שהיום מדברים גם על חניונים וחניות סגורות.

לאחרונה ממשלת צרפת אישרה חוק אשר מחייב בעלי מגרשי חניה גדולים להתקין במקום גג סולארי. באוסטרליה תעשיית החניות הסולאריות משגשגת. הסיבה לכך ברורה: המשבר האנרגטי שפוקד אותנו בשנים אחרונות דורש פתרונות יצירתיים ומהירים. ישראל, כמו רוב מדינות העולם המפותחות, התחייבה להשקיע מאמצים כלכליים וטכנולוגיים לצמצום שימוש בדלקים מזהמים לצורך הפקת החשמל. כדי להשיג מטרה זאת, עליה לנצל מקורות אנרגיה טבעיים ומתחדשים, כאשר המרכזי והחשוב ביותר שבהם הינו השמש. לנו, בישראל, יש יתרון מובנה על רוב המדינות שמקדמות אנרגיה סולארית, וזאת מכיוון שאצלנו, בשל מזג אוויר חם והיעדרות גשמים ברוב ימי השנה, ניתן להפיק חשמל באמצאות מערכות פוטו-וולטאיות בהיקף גדול לא רק בקיץ אלא גם בחורף.

אחת המגמות המרכזיות החדשות בתחום מערכות סולאריות בזירה העולמית הינה יצירת שדות סולאריים רחבים על הקרקע. ישנם לא מעט יתרונות לשימוש בקרקע לצורך ייצור חשמל סולארי על פני הגגות: ראשית כל, כאשר מדובר בהצבה של הלוחות על הקרקע, תהליך ההקמה של המערכת, על כל מרכיביה הרבים, זול יותר, פשוט ומהיר יותר ומצריך פחות תכנון וכוח-אדם. בנוסף, במבט כלכלי, משתלם הרבה יותר להקים ולתחזק שדה סולארי אחד גדול מאשר מספר רב של מערכות סולאריות קטנות יחסית על גגות מופרדים.

אולם, בישראל הצפופה הקרקע המקומית יקרה ושטחים פנויים נדירים מאוד. רוב השדות הסולאריים על פני הקרקע ממוקמים בפריפריה אך גם שם זה לא תמיד משתלם. הנזק לסביבה, היוקר של קרקעות פנויים, הרצון לשמור על הטבע והריחוק ממרכז הארץ שבו נדרשת רוב האנרגיה בישראל, הופכים את השדות הסולאריים על האדמה ללא משתלמים, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה אקולוגית.

חניונים עם גגות סולאריים

לעומת זאת, כל גג יציב של מבנה מתפקד יכול לשמש למטרת ייצור האנרגיה ללא כל הקרבה. על כך, בשנים אחרונות המדיניות הישראלית השתנתה ובמקום הצבת לוחות סולאריים על קרקעות נעשים מאמצים רבים לעודד צרכנים ובעלי עסקים להתקין פאנלים על מבנים קיימים. ישראלים, כידוע, חובבי מכוניות מושבעים ולכן אין בארץ מחסור בחניות ובחניונים מקורים. אומנם, כאשר הצבה של לוחות סולאריים מעל חניות פתוחות מצריכה בניית גג, הרי שהמבנים המקורים של חניונים עירוניים מתאימים להנחת הפאנלים לייצור אנרגיה סולארית באופן מושלם.

שימו לב לנתונים הבאים: השטח הכולל של החניונים המקורים בישראל הינו מעל 1,000,000 מ”ר. אם יכוסו כל החניונים בלוחות סולאריים, יהיה ניתן להפיק באמצעותם כ – 2.5% מכל החשמל הנדרש לתעשייה, מסחר ומגורים. אחוזים אלו יצטרפו לכמעט 6% של ייצור חשמל המופק כרגע בישראל באמצעות מקורות מתחדשים.

הכיסוי של חניונים במערכות סולאריות נדרש לא רק בישראל. כך, לאחרונה בניו יורק החלו ליישם תכנית ליצירת משטחים סולאריים על גבי החניונים של שדה התעופה העירוני. החשמל שיופק על ידי הפאנלים יוזרם להפעלת רכבת שפועלת בשטח שדה התעופה ושאריות הייצור יועמדו לצריכת האנרגיה של תושבי העיר.

כתבות נוספות:

בואו להרוויח מהשמש!

עלות נמוכה
יעילות גבוהה

תשואה מקסימלית - זה שם המשחק. אנחנו נעשה את הכל כדי שתחזירו את ההשקעה מהר ותרוויחו לאורך שנים.

תחזוקה
זה גם אנחנו

אנחנו מציעים גם שירותי תחזוקה של מערכות סולריות כדי לשמור על תקינותה ויעילותה לאורך שנים.

להרוויח מאנרגיית השמש
זה פשוט

קרני השמש הם מקור אנרגיה בלתי נדלה. נצלו אותו כדי להקטין עלויות צריכת החשמל או להרוויח.

כל הפתרונות הסולאריים
במקום אחד

ליווי צמוד של הפרויקט ומתן פתרונות בהתאמה אישית - תכנון, רישוי, הקמה ותחזוקה

שירותי החברה