תכנון והתקנת מערכות סולאריות על גגות מבני מסחר לצורך צריכה עצמית או ליצירת מקור רווחים נוסף.
בעידן המודרני, כאשר האנושות כולה עסוקה בחיפוש פתרונות טכנולוגיים לבעיית האקלים, גובר הצורך בהשקעה הנרחבת בפיתוח מערכות סולאריות לייצור אנרגיה מתחדשת, ידידותי לסביבה, לא רק לשימושים פרטיים אלא גם ליישומים תעשייתיים ומסחריים. על כך, אם בעבר הפאנלים הסולאריים הותקנו לרוב על גגות של בתים פרטיים ונועדו בעיקר לחימום דודי המים, הרי שבעשרים השנים האחרונות פותחו טכנולוגיות ייחודיות שמאפשרות להרחיב את השימוש במערכות סולאריות גם עבור מבנים תעשייתיים ומסחריים, כגון מפעלים, מחסנים, בתי קירור, מבנים חקלאיים, קניונים ועוד.
מערכות סולאריות לשימוש מסחרי
רוב המערכות הסולאריות המסחריות בישראל מבוססות על לוחות פוטו – וולטאיים אשר קולטים קרינה של השמש וממירים אותה לחשמל "ירוק". טכנולוגיה זאת מאפשרת לצמצם את הייצור והצריכה של החשמל שמופק בדרך מסורתית שמתבצעת על ידי שריפת דלקים מאובנים מתכלים. מעבר לזיהום שנוצר כתוצאה מפליטת הפחמן וגזי החממה הנוספים בתהליך שריפת הדלקים המאובנים, להפקת החשמל באמצעות נפט, פחם או גז טבעי יש חסרון נוסף: חומרים אלה הינם משאב טבע מוגבל, שהולך ומתדלדל עם הזמן, ועל כך מחירם עולה. לכן, להשקעה במערכות סולאריות יש תפקיד מרכזי בתכנון הסביבה האקלימית, העסקית, והכלכלית לשנים קדימה.
מעבר ליתרונותיהן האקולוגיים, מערכת סולארית מסחרית מוזילה את עלויות הייצור על ידי חיסכון משמעותי בחשמל הנדרש לשימוש עצמי, ובנוסף יוצרת מקור רווח חדש, בשל האפשרות לאגור את האנרגיה העודפת שמופקת על ידי הפאנלים ולמכור אותה לרשת החשמל. כדי לעודד חברות עסקיות ותעשייתיות להתקין מערכות סולאריות על גגות של מבנים שבבעלותיהן, התחייבה חברת החשמל לתעריף קבוע ל-25 שנים. מהלך זה יצר תנאים אופטימאליים עבור בעלי מבנים תעשייתיים, חקלאיים ומסחריים, ליצירת הכנסה פאסיבית עתידית.