פאנלים סולאריים לייצור חשמל

קיימת כיום מודעות גבוהה לשמירה על איכות הסביבה. בעזרת הטכנולוגיה הקיימת כיום יש לנו את האפשרויות לקחת משאב טבעי ולהשתמש בו בלי לייצר נזק סביבתי ולהיעזר בו לצרכי היום-יום שלנו. רוב הפעילויות אותן אנו מבצעים במהלך סדר יומנו כרוכות בצריכת חשמל. החשמל, כפי שמפיקים אותו היום, נוצר משריפה של גז ופחם. השימוש בחומרים אלו הוא הגורם העיקרי להתחממות הגלובלית. זו הסיבה שבגללה עולה הביקוש למציאת פתרון ירוק שבעזרתו יהיה ניתן להפיק חשמל ללא זיהום הסביבה. למרבית האנשים החיים בארץ כיום יש בבית דוד שמש המספק חימום למים. עם התקדמות והתפתחות הטכנולוגיה נוצרה האפשרות להשתמש במערכת דומה כדי להפיק חשמל לכל צרכי הבית.

כיצד עובדת מערכת סולארית?

פעילותם של הפאנלים הסולאריים מתבססת על תהליך פיזיקלי בשם אפקט פוטו-וולטאי. המערכת בנויה ממספר תאים סולאריים, כאשר כל תא כולל מספר פאנלים סולאריים.

קרני השמש מורכבות מחלקיקים קטנים הנקראים פוטונים והם מוטענים באנרגיה. כאשר הפוטונים מגיעים אלינו לכדור הארץ האנרגיה האגורה בתוכם נשמרת ולכן כאשר הם פוגשים בלוח סולארי ניתן לייצר חשמל. הלוח הסולארי למעשה מורכב משתי שכבות של סיליקון מוליכות למחצה. כאשר הפוטונים פוגעים בלוח סולארי משתחררים מהם אלקטרונים. האלקטרונים מתחברים בשני הצדדים, החיובי והשלילי, אל מוליכים, וכך נוצר מעגל חשמלי. כאשר האלקטרונים נמצאים בתוך המעגל החשמלי ונעים בתוכו נוצר זרם חשמלי.

הזרם החשמלי שנוצר הינו זרם ישיר (dc) שאותו יש להמיר לזרם חילופין (ac) בעזרת ממיר. בנוסף לכך לממיר יש עוד תפקיד והוא לשמור על הבטיחות של הלוח הסולארי כדי למנוע שריפה. הצורך בהמרת הזרם נובע מהאופן שבוא חברת החשמל מוליכה אותו משיקולי עלויות וטעמים טכנולוגיים אחרים.

מערכת סולארית ביתית יכולה להחזיק מעמד עד 30 שנים ואפילו יותר ולספק חשמל לכל צורכי הבית. תוכלו ליהנות מפעילותם של כל מכשירי החשמל הביתיים (מזגנים, תנור, מקרר, מכונת כביסה, מייבש, מאווררי תקרה, גופי תאורה, טלוויזיה ועוד) וסביר להניח שעדין מדי פעם ייווצרו עודפי חשמל שמהם תוכלו להרוויח. מערכת החיבור של הפאנלים הסולאריים לתשתיות של חברת החשמל יודעת לנתב את הזרם באופן אוטומטי במידה ולא צרכתם את כל החשמל שהלוחות הסולאריים סיפקו. גם בימי גשם מעוננים שבהם לא נוצר חשמל על גג הבית המערכת תדע לספק לכם זרם מחברת החשמל.

היכן ניתן להתקין פאנלים סולאריים?

לוחות סולאריים ניתן להתקין על גג הבית, בדומה לאופן שבו מתקינים את הפאנלים של דודי השמש. אפשר להתאים את הקונסטרוקציה של הפאנלים הסולאריים לגגות שטוחים וגם לגגות משופעים דוגמת גג רעפים. הכיוון המדויק וזווית התקנת לוחות סולאריים תיקבע על ידי איש מקצוע בהתאם למאפייני הגג הספציפי וכיווני השמש. סוגיה זו חשובה מאוד והיא זו שתקבע במידה רבה את יעילותם של הפאנלים ואת כמות החשמל שהם יספקו לכם.

מערכות סולאריות הן מקור אנרגיה ומקור הכנסה גם עבור הסקטור העסקי והמוסדי. למעשה כל מבנה בעל גג, פרגולה או גגון יכול להיות מנוצל לצרוך הפקת החשמל מקרני השמש. פאנלים סולאריים נצפים יותר ויותר על גבי מבני תעשיה ומסחר, בנייני מגורים פרטיים או משותפים וגם מבנים ושטחים חקלאיים.

כתבות נוספות:

בואו להרוויח מהשמש!

עלות נמוכה
יעילות גבוהה

תשואה מקסימלית - זה שם המשחק. אנחנו נעשה את הכל כדי שתחזירו את ההשקעה מהר ותרוויחו לאורך שנים.

תחזוקה
זה גם אנחנו

אנחנו מציעים גם שירותי תחזוקה של מערכות סולריות כדי לשמור על תקינותה ויעילותה לאורך שנים.

להרוויח מאנרגיית השמש
זה פשוט

קרני השמש הם מקור אנרגיה בלתי נדלה. נצלו אותו כדי להקטין עלויות צריכת החשמל או להרוויח.

כל הפתרונות הסולאריים
במקום אחד

ליווי צמוד של הפרויקט ומתן פתרונות בהתאמה אישית - תכנון, רישוי, הקמה ותחזוקה

שירותי החברה