בעידן של משבר האקלים, לממשקים לייצור אנרגיה סולארית יש חשיבות עצומה בין שלל מקורות להפקת חשמל לא מזהם. כאשר מדברים על מערכות סולאריות, מתכוונים ללוחות פוטו ולטאיים שמונחים על גגות של מבנים, פרטיים או ציבוריים. אולם, הפיתוחים החדשניים בטכנולוגיית אנרגיה סולארית מתקדמים דווקא בהקמת שדות סולאריים, או בשמם האחר – חוות סולאריות או תחנות כח סולאריות. 

כדי לבנות חווה סולארית, משתמשים בשטחי קרקע מרווחים, שעליהם מניחים פאנלים סולאריים אשר מאפשרים ייצור חשמל בקנה מידה גדול הרבה יותר מזה שניתן להשיג באמצעות הלוחות שמותקנים על גגות של מבנים. שדות סולאריים תורמים לניצול כוחה העצום של השמש ולהפיכתה למקור בלתי נדלה של חשמל נקי ומתחדש. למעשה, על פי הערכות מומחים, היעילות האנרגטית של שדות סולאריים עשויה להיות כל כך גבוהה, שבאמצעותם ניתן יהיה להגיע להפחתה משמעותית של שימוש בדלקים מאובנים וכתוצאה מכך – לצמצם פגיעה סביבתית ואקלימית. 

אז מהם שדות סולאריים, אילו יתרונות הם מציעים, כיצד פועלים מנגנוני העבודה שלהם והאם הם עשויים להוות פתרון כוללני לצורך של האנושות בחשמל מתחדש? התשובות – בשורות הבאות.

לייעוץ או קבלת הצעת מחיר התקשרו 
072-394-6666
הצעת מחיר למערכת סולארית
שדות סולאריים

מהם שדות סולאריים?

שדות סולאריים הם מתקנים בקנה מידה גדול יחסית המורכבים ממספר רב של פאנלים סולאריים שמחוברים זה לזה כדי ליצור מערך ומונחים על הקרקע. התאים של לוחות סולאריים סופגים את אור השמש וממירים אותו לחשמל, אותו ניתן להזין לרשת החשמל או להשתמש בו ליישומים ספציפיים. 

הלוחות שמרכיבים שדות סולאריים פועלים על פי העיקרון של האפקט הפוטו-ולטאי. פאנלים סולאריים, הנקראים גם מודולים PV, מורכבים ממספר תאים סולאריים בודדים, העשויים בדרך כלל מסיליקון. כאשר אור השמש פוגע בתאים הללו, הוא מעורר את האלקטרונים וגורם להם לזרום וליצור חשמל בזרם ישר (DC). חשמל DC זה הופך לאחר מכן לזרם חילופין (AC) באמצעות ממירים, כדי להתאים להפצה ולצריכה.

שדות סולאריים ממוקמים בדרך כלל באזורים פתוחים וחמים, עם אור שמש ישיר, והם משתנים בגודלם, החל מכמה דונמים ועד למאות דונמים, בהתאם לגודל השטח. לפאנלים סולאריים תוחלת חיים טיפוסית של 25-30 שנים, הדורשים תחזוקה מינימלית לאחר ההתקנה. 

היתרונות המרכזיים של שדות סולאריים

שדות סולאריים ממלאים תפקיד מכריע במעבר העולמי לעבר מקורות אנרגיה מתחדשים. הקמה של תחנות כח סולאריות עשויה לסייע לאנושות לנצל את הפוטנציאל של אנרגיה סולארית באופן מיטבי. שדות סולאריים תורמים להפחתת פליטת גזי חממה, וכך מעקבים את שינויי האקלים ההרסניים. כדי להבטיח עתיד בהיר וירוק יותר, מדינות רבות ברחבי העולם משקיעות בשדות סולאריים כחלק מאסטרטגיות האנרגיה הנקייה שלהן, בשל הסיבות הבאות: 

אנרגיה נקייה ומתחדשת: כאמור, שדות סולאריים מייצרים חשמל מבלי לגרום לפליטת גזי חממה, תורמים להפחתה משמעותית בטביעת הרגל הפחמנית, מבטלים את התלת בדלקים קונבנציונליים ומסייעים במעבר הגלובלי לעבר מקורות אנרגיה נקיים יותר.

התאמה להקפים שונים בהתאם לצורך:  ניתן להתאים את גודלם של שדות סולאריים לדרישות אנרגיה שונות. המרחב של שדות סולאריים מאפשר התקנה של פאנלים סולאריים רבים, וכתוצאה מכך נוצרת יכולת ייצור אנרגיה גבוהה במיוחד שיכולה לספק צרכים של איזורי מגורים, מסחר ותעשייה 

ניצול קרקע פנוי: שדות סולאריים מנצלים ביעילות את משאבי הקרקע שלא נמצא בשימוש, תוך מזעור ההשפעה על פעילויות חקלאיות. יתרה מכך, טכנולוגיות חדשניות ותכנון אסטרטגי של המתווה מאפשרים לשלב שדות סולאריים עם שימושי קרקע אחרים כגון חקלאות או רעיית בעלי חיים.יחד עם זאת, יש לציין שבמדינות עם שטחים חקלאיים מצומצמים, לא תמיד ניתן לפנות מקרקעין ליצירת חוות סולאריות במימדים גדולים במיוחד.

לשדות סולאריים ישנן השפעות חיוביות עקיפות. כך, פיתוח ותחזוקה של שדות סולאריים מייצרים הזדמנויות תעסוקה, המיטיבות לקהילות המקומיות. הקמת שדות סולאריים יכולה למשוך השקעות, לעורר כלכלות מקומיות ולהפחית את עלויות האנרגיה בטווח הארוך.

שדה סולארי

אתגרים בהקמה ותחזוקה של שדות סולאריים

בעוד ששדות סולאריים מציעים מגוון רב של יתרונות, חשוב לציין כי עלות ההשקעה הראשונית בהקמתם הינה משמעותית, אם כי היא הולכת ופוחתת עם הזמן וישנן אפשרויות שונות למימון מערכות סולאריות. בנוסף, שדות סולאריים דורשים זמינות קרקע נאותה וקרינת שמש בהיקף מספק.

עם זאת, בשל ההתקדמות בפיתוח ממשקים טכנולוגיה להגברת היעילות של פאנלים סולאריים ואחסון האנרגיה, יחד עם מדיניות ממשלתית תומכת, התחזית העתידית בסוגיות אלה נראית מבטיחה.

לייעוץ או קבלת הצעת מחיר התקשרו 
072-394-6666
הצעת מחיר למערכת סולארית

כתיבת תגובה